Ineens raakt het mij, zoals een pijl zijn doel zonder waarschuwing lijkt te raken

Het was maar 1 zin, die ervoor zorgde dat het volledig doel trof vanmorgen:

Saraï haar naam werd veranderd in Sarah, wat betekent ‘prinses’.

En ik moest gewoon huilen, toen die pijl zijn doel raakte, namelijk mijn hart.

Groot vraagteken

De mensen die mij kennen, zullen nu een groot vraagteken boven hun hoofd hebben staan, gok ik, want ja, ik heet Mariska en toch echt niet Sarah.

Maar bij mij schieten tal van herinneringen naar boven, als ik denk aan die naam. Herinneringen waarin mijn moeder me riep: “ Saartje…..”

In een fractie van een seconde besefte ik dat God zelfs haar koosnaam voor mij heeft aangegrepen om elke dag tegen mij te kunnen zeggen: prinses.

Natuurlijk weet ik dat ik een kind ben van God, maar dat is weten met mijn hoofd… Het weten van deze morgen, was een weten met mijn hart en ziel. Zo ontzettend diep landde het, dat kan God alleen doen. En ja, ik weet al heel lang dat ik geliefd ben door God en dat ik Zijn dochter ben. Maar vanmorgen kwam het even extra diep binnen.

Terwijl ik daar nog na zat te sudderen in Zijn liefde, schiet ineens mijn praktijknaam in mijn gedachten. Toeval?

Is het toeval dat ik gekozen heb voor Royal Reflection?

Nee, absoluut niet. En God bevestigt dit nu nog een keer voor mij.

De afgelopen periode was ik onrustig in mijn gedachten en gebed. Ik kon me moeilijk focussen of ertoe zetten. Tja, ook ik heb dat, hoor! Mocht je denken dat ik altijd keurig mijn Bijbel lees of veel bid, haal me dan maar snel van dat voetstuk af, want ik ben ook mens en faal daarin regelmatig hopeloos.

Ik was bezig in mijn hoofd met mijn praktijk en waarom God me hiervoor geroepen heeft. In mijn gedachten heb ik Hem gevraagd, Heer, welke bijbeltekst mag ik koppelen aan mijn praktijknaam? De gedachte heb ik niet uitgesproken, alleen gedacht. Nee, ook niet opgeschreven, gewoon gedacht. Easy toch?

En zelfs dat hoort Hij dus, tjonge…wat is God geweldig!

Want Hij gaf me dus die tekst over Sarah cadeau en als kers op de taart, lees ik nu net dit in mijn Bijbel:

“In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor Hem heilig en zuiver te zijn. En Hij heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd om in Jezus Christus zijn kinderen te worden….” Efeziërs 1:4-5

Kinderen, in Liefde uitgekozen. Kinderen van een Koning.

Royal Reflection….

En dat is dus precies waarom God wilde dat ik voor deze naam koos.

Hij wil dat we weten dat Hij ons heeft uitgekozen (vol verlangen) en in LIEFDE om Zijn kinderen te zijn. Zoals Hij mij elke dag bij mijn naam heeft geroepen, roept Hij ook jou bij je naam. Jij bent ook Zijn koninklijke kind.

Geloof je dat?

Of vind je dit nog moeilijk om te geloven?

Worstel jij hiermee?

Laat het me weten, ik loop graag een eindje met je op om je hiermee te helpen. Wil je graag weten hoe je met mij in contact kan komen, klik dan HIER.

Liefs, Mariska