Wie ben ik?

Worstel jij weleens met die vraag?
Wie ben ik?
Of denk je dan vooral: wat stel ik eigenlijk voor? Of: hoe kijken mensen naar me? 
Ben ik wel iemand die ertoe doet? Ja? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Jij doet er zeker toe.

En nee, dat kun je misschien niet 1,2,3 geloven, maar geloof me, dat kan veranderen.
Ik heb jarenlang geworsteld met mijn eigen identiteit. En heel eerlijk, soms speelt dat nog wel op, hoor. Maar het is niet meer dagelijks aan de orde! Zo vond ik anderen bijvoorbeeld altijd beter en belangrijker dan mezelf. En positief keek ik zeker niet naar mezelf.
Maar dit is veranderd, dankzij mijn Vader. Hij heeft me door de jaren heen laten zien hoe Hij naar me kijkt.

Ik ben een prachtig boek aan het lezen van Jan Pool, “Droom in uitvoering”. En zoals hij het verwoord in zijn boek, raakt het mij weer diep in mijn hart. Daarom wil ik dit graag met je delen. Waarom? Omdat ik geloof dat God ook wil dat jij zo naar jezelf gaat kijken.

Jouw fundament

Dit is wat hij zegt in zijn boek:
“De grondslag van mijn eigenwaarde wordt niet door bezittingen gevormd, niet door mijn talent, de waardering van anderen of mijn reputatie. Het doet er niet toe of mijn ouders, partner of kinderen mij de hemel inprijzen of mij afkraken. Mijn waarde verandert niet door applaus of boegeroep…..
…. Het enige wat telt, is dat ik ben verankerd in de liefde van God. De God die tegen mij persoonlijk zegt: “ Jij bent mijn zoon, mijn dochter, mijn geliefde.”
Gods liefde voor jou, zijn keuze om je onvoorwaardelijk lief te hebben, dat is het fundament van je eigenwaarde.”

Dus nog even een keer die laatste zin:
Gods liefde voor jou, zijn keuze om je onvoorwaardelijk lief te hebben, dat is het fundament van je eigenwaarde.
Wauw!

Spiegel

Tijdens mijn vakantie werd ik geraakt door het prachtige beeld wat je op de foto ziet. De zon en wolken die zo duidelijk weerspiegeld werden in de zee. Ik vroeg God wat Hij hiermee wilde zeggen. Spiegel, dat was wat ik dacht. De zee is een spiegel en de wolken zijn prachtig erin. Ze toont Gods glorie en grootheid door haar weerspiegeling heen. En wij? Wij zijn gemaakt als een beeld van God. Wij weerspiegelen God… die machtige God, die heerst over hemel en aarde wil mij, wil jou gebruiken om Hem te weerspiegelen. Poeh!! Dat maakt me stil… Ik besef nog meer hoeveel God van ons als mensen houdt. Allereerst en op de eerste plaats zijn we Zijn kinderen. En Hij houdt onvoorwaardelijk van ons. We hoeven niets te doen om deze liefde te ontvangen. 

Vind je dit lastig om te geloven?
Of weet je dit wel met je hoofd, maar landt het nog niet in je hart?
Wil je hieraan werken en dit fundament bouwen?

Klik dan HIER en neem contact met me op.
Ik loop heel graag een tijdje met je op om hieraan te werken!

Ik wens je toe dat jij in de spiegel kijkt en ziet wat God in jou ziet.

 

Liefs, Mariska