Om die vraag te kunnen beantwoorden, wil ik eerst met je delen waarom ik me geroepen voel om als coach aan de slag te gaan. Daarom geef ik je even een inkijkje in mijn eigen gedachten, voordat ik begon met de opleiding:

Begin juni 2020
Eindelijk! Ik heb de stap gewaagd en me ingeschreven bij een Hogeschool voor de tweejarige opleiding Social Work. Nu kan ik afmaken, waar ik als 17 jarige al mee ben begonnen. Kan ik de opleiding gaan volgen die ik toen moest afbreken, omdat het met mij niet goed ging. Oh, wat heerlijk dat ik die nu eindelijk kan gaan afmaken. Okay, ik moet helemaal opnieuw eraan beginnen, maar 2 jaar aan de slag gaan hiermee, is te overzien!

Eind juni 2020
Wat een verwarring. Ik was toch al toegelaten voor de opleiding? Maar nu ik met de studiebegeleider in gesprek ben geweest, geeft zij het volgende aan:
Ik zou willen dat je deze opleiding niet gaat doen. Ik hoor in jou iemand die er voor jongeren wil zijn en die veel meer gericht is op coachen. Met deze opleiding ga jij niet bereiken wat je graag wilt en wat bij je past.
Hoe dan?! Zij is de zoveelste die dit zegt, maar waarom wil ik zelf dat dan niet zien?!
Heer, ik weet het niet meer, hoor. Alle pogingen om iets te gaan leren en ontwikkelen, lopen vast. Als U wilt dat ik iets ga doen, moet U het maar laten zien….

Eind juli 2020
Ongelooflijk, ik had het eerder moeten uitspreken in mijn gedachten dat God het mag laten zien. Zoveel is er gebeurd de afgelopen weken. We zijn op vakantie geweest. Ik ben door mijn rug gegaan (nee, niet leuk en vet pijnlijk, maar ik werd wel even goed stil gezet). Ik heb over mijn hartewens gesproken met Casper als het gaat om werk. En toen werd ik ook nog eens gebeld door een bekende. Hij zei: jij staat op een kruispunt. De Heer zei: bel Mariska en zeg haar dat IK weet dat ze graag 1 op 1 met jongeren wil optrekken. En dat als ze nu stappen gaat zetten, dat ook gaat gebeuren, maar dat dus wel de verantwoordelijkheid nu bij haar ligt of dit ook echt gaat gebeuren. Ze mag dan hen gaan helpen herstel te vinden in hun identiteit, zodat ze kunnen gaan leven vanuit de autoriteit die IK hen geef.
Dit had ik net daarvoor met Casper besproken. Die identiteit en autoriteit….pffff. Even laten landen, hoor. Want deze boodschap komt binnen.
Okay, hier moet ik dus wel echt wat mee gaan doen.

Augustus 2020
Het is een feit, ik ga een opleiding doen om coach te worden. Wat is het allemaal bijzonder gelopen. Ik had die schop onder mijn kont echt nodig om te kiezen voor iets wat ik spannend vind. Want die opleiding aan de Hogeschool was gewoon zo gekozen, omdat ik mijn eigen veiligheid en zekerheid niet wilde loslaten. Maar het is hoog tijd dat ik ga luisteren naar mijn hart. Ik ga aan de slag bij TotalBalance om daar te leren hoe ik als coach in samenwerking met de Bijbel en Heilige Geest aan de slag kan gaan!

En zo… begon dus mijn avontuur!
Waarom ik dit deel met jou?
Omdat mijn allereerste wens voor jou is, dat jij herstel vindt in jouw identiteit.
Als jij weet wie je bent in Gods ogen, sta je ontzettend sterk in het leven. Dan kunnen er stormen op je pad komen, kan je te maken krijgen met teleurstelling en pijn. Maar dan nog zal dat je niet omver blazen. Omdat je weet dat je een kind van de Allerhoogste God bent die ongelooflijk veel van jou houdt. En dat wens ik je van harte toe.

Ik zal de komende tijd daarom ook bezig gaan met het schrijven van mijn eigen methode die daarop de focus legt. Wish me luck! Ach nee, ik heb geen geluk nodig, maar wel inspiratie van God. De rest mag ik loslaten. (ja ja, ik ben ook nog steeds werk in uitvoering en zal dat blijven, totdat ik Hem in Zijn ogen mag kijken en thuis ben gekomen)
En ondertussen blijf ik heerlijk coachen, luisteren naar wat God wil zeggen tegen de prachtige mensen, waar ik nu een stukje mee op mag lopen.

 

Wil jij meer weten over mijn werk als coach of met me in contact komen, klik dan HIER en laat het me weten. 

 

Liefs, Mariska