KEIHARD de stilte in

Een eerlijk verhaal over gebrokenheid

Het klinkt tegenstrijdig, KEIHARD de stilte in. Toch was dat voor mij wel even zo de afgelopen weken.

 Je hebt vast gemerkt dat ik even wat minder online ben geweest. Ik zat echt even in mijn eigen cocon en had de rust nodig. Dat betekent voor mij heel praktisch dat ik minder online ben en ook minder bezig ben met blogs schrijven. En ook veel extra slapen en vooral even helemaal NIETS doen.

Soms is een tijd van stilte en luisteren voor mij gewoon heel hard nodig. Om te luisteren naar mijn hart en naar wat God in mijn hart legt. Voor mij is het dan wel vaak nodig dat ik eerst keihard onderuit ga of zo moe ben dat ik niet anders kan dan stil worden….

Herkenbaar?

Ik neem je graag mee op reis in mijn ervaringen van de afgelopen weken. 

De afgelopen weken was ik erg moe. Mijn energielevel lag ver beneden nul en dat frustreerde me enorm. Waar mijn hoofd vol ideeën zat, wilde mijn lichaam maar niet meewerken. Vervolgens sputterde mijn lijf nog harder tegen en klapte ik vorige week weer eens heerlijk hard door mijn rug. Heel fijn: NOT.

Maar goed, dat was dus voor mij wel een punt, waardoor ik merkte dat ik veel te veel in korte tijd wilde. En dat ik te weinig aan het luisteren was naar mezelf.

Er roerde iets in mij, waar ik eigenlijk helemaal niet naar wilde kijken. Een innerlijke strijd die ik al een hele tijd uit de weg ben gegaan. Hup, gewoon een deksel erop en niet over nadenken. Ik merkte dat ik daar niet over na wilde denken, maar God drong voorzichtig aan om het niet langer uit de weg te gaan. Waar deze strijd over ging, houd ik voor nu nog even voor mezelf. Dat is even tussen God en mij.

Maar ik zal eerlijk zijn, het is diep gegaan. Het was echt nodig om alles er even uit te laten en ruimte aan te geven. Ik heb van alles gevoeld: boosheid, frustratie, opstandigheid en als laatste veel verdriet. En wat heb ik gehuild.

Het fijne was: niets was God teveel.

Hij is geen moment ver weg geweest. Een paar weken geleden zei Hij heel duidelijk tegen mij:

Wanneer jij je muren optrekt, zie Ik je nog steeds van verre. De afstand die je tussen jou en Mij voelt, is er niet voor Mij. Jij voelt deze alleen, omdat je zelf je muren hebt opgetrokken. Maar Ik blijf jou zien.

En dat alleen al was voor mij zo helend. Het weten dat Hij me altijd ziet. Hierdoor kon ik langzaamaan mijn muren laten zakken. 

En weet je, in deze tijd van stilte, heeft hij door mensen heen al weer zoveel herstel gebracht. Doordat ik de pijn in alle hevigheid toe liet, mocht ik nog een stukje oud verdriet opruimen. Iets waar ik me helemaal niet bewust van was. Hoe bijzonder is dat?! God is zo trouw betrokken op ons leven. Iedere keer weer probeert Hij ons een stukje te laten opruimen, waar we nog (onbewust) last van hebben.

Een wijze les, die ik meeneem in mijn werk als coach!

Hoe meer ik bezig ben met mijn werk als coach, hoe meer ik merk dat ik het echt van God wil verwachten. Hij is degene die aan kan geven wat er opgeruimd mag worden. Hij ziet wat er in ons hart nog voor ons verborgen zit. Dit verlangen heb ik vanaf het begin gehad, maar door mijn persoonlijke proces met Hem, wordt dit alleen maar groter!

Hij wil in alle tederheid daar met ons mee aan de slag gaan, Hij wil het overnemen van ons, zodat we vrij kunnen leven.

Vandaag las ik deze tekst:

Romeinen 15: 17-19

Dat ik trots kan zijn op mijn werk voor God, dank ik aan Christus Jezus. Ik zal over niets anders spreken dan wat Christus door mij tot stand brengt om de heidenen tot gehoorzaamheid te brengen: door wat ik zeg en doe, door Zijn macht, waarmee ik tekenen en wonderen verricht door de macht van Gods Geest.

En zo is het. Ik wil alleen maar trots zijn op mijn werk, mijn leven, door wat Jezus door mij heen heeft gedaan. En dat geeft mij meteen hoop en ontspanning, het hangt niet van mijn kracht af. Ik mag leunen in Zijn kracht en het vanuit de kracht van Zijn Geest doen. 

 

Wil jij ook met God samen een proces van herstel ingaan?

Of gewoon steviger in je schoenen staan en weten vanuit welke autoriteit je mag leven?

Wil jij ook ontdekken hoe je naar jezelf in de spiegel mag kijken?

 

Klik dan hier en neem contact op met mij.

Ik loop heel graag samen met jou (en God) een tijdje mee.

 

Liefs, Mariska