Afgelopen week werd ik ontzettend geraakt door een dienst, waar ik toevallig was. Ik zal niet de hele dienst aan je vertellen, want dan heb ik hier zo een paar pagina’s vol, dus wees gerust, dat ga ik niet doen. ;.) En nu ik erover nadenk, is het niet alleen de dienst die mij raakte, maar waren er nog meer gebeurtenissen de afgelopen week. Laat ik maar beginnen bij het begin, wie weet dat je me dan een beetje kan volgen.

Tekenen

Tijdens een webinar kregen we een creatieve opdracht op muziek. De bedoeling was om te luisteren naar de muziek en dan te gaan tekenen. Dus begon ik te tekenen (op schoolkind groep 3 niveau, gok ik). Ik tekende een zwerm vogels die vlogen op de wind boven een weiland en ik schreef eronder: dansen op het zonlicht. Bizar, want op het zonlicht kun je niet dansen, en die vogels waren bezig met vliegen, niet dansen… maar ja, dat was wat in me opkwam. Ik had het gevoel dat God iets aan het zeggen was tegen mij, maar ik kon nog niet helemaal de vinger erop leggen. Het mooie was dat deze opdracht mij een stukje dichterbij mijn gevoel bracht en ik daardoor een nieuw inzicht kreeg. Ik bedacht me meteen al dat een passie van mij nu vooral frustratie is geworden, omdat ik er niet verder mee kom. Wat is dan die passie? Nou, muziek… en dan vooral het zelf zingen en pianospelen. Ik kan een beetje piano spelen, maar daar houdt het dan ook mee op. Dit frustreert mij enorm als ik wil zingen, vooral omdat als kind al een heel eind op weg was en het vervolgens de deur uit heb gegooid. Dus: zing ik niet en dan mis ik dat weer, waardoor ik me minder goed in mijn vel voel. En dan heb ik hem te pakken: een negatieve spiraal…

Dus wat ga ik doen? Ik ga weer op les… want ik voel dat dit goed is om te doen.

Dansen op het zonlicht

Maar dan vraag jij je nu natuurlijk af wat me zo raakte deze week? Nou, die tekst over het dansen op het zonlicht… die bleef maar in mijn hoofd zitten. Tijdens de dienst van zondag ging het over de gelijkenis van de talenten. Dat dit vooral gaat over het durven volgen van jouw hart. Het ontwikkelen van jouw talenten in plaats van je tegen te laten houden door angst, onzekerheid, wantrouwen of wat dan ook. En dat raakte mij, want heel eerlijk gezegd, was ik er hard mee bezig om mijn talenten in de grond te stoppen. Het gat was al gegraven en ik liep er al heen om alles erin te gooien en weg te stoppen. Het schrijven, het zingen, pianospelen, alles… en op dat moment werd me dat dus heel fijntjes onder de neus gedrukt door de spreker. Ik hoorde God bijna zeggen: ga… en geniet van wat Ik in je heb gelegd. 

Ga

Dus nam ik me voor, ik ga…. ik ga durven kiezen voor wat mij blij maakt. Want het leven is te kort om niet mijn hart te volgen. De dienst was bijna afgelopen en op het laatst zei de spreker: “Sta op en schitter, je licht is gekomen. Over jou schijnt de luister van de Heer.” (Jesaja 60:1 en 2)

Het dansen op het zonlicht! God is dat licht. Hij schijnt en leidt en ik mag vliegen, ik mag dansen! En zoals God dat alleen maar kan doen, gaf Hij nog een “toetje”. De aanbidding begon en ze zongen:

Spreid je vleugels uit

Ook al is het best wel eng

De wind neemt je mee

En je vliegt niet alleen

Spreid je vleugels uit

Begin nu maar met dromen

Want je hebt geen idee

Hoeveel moois er nog gaat komen

Spreid je vleugels uit

Leg je zorgen in Mijn hand

Samen op weg naar het beloofde land

Daar werd ik even helemaal stil van. Weer zag ik die vogels dansen op het zonlicht. Het spoorde me aan om deze week meer bezig te zijn met stille tijd. Te luisteren naar wat God op Zijn hart heeft voor mij en mijn omgeving. En ik ben meer gaan tekenen, gewoon, omdat me dit dichterbij mijn eigen gevoel brengt. Ik kan er echt geen fluit van, maar daar gaat het ook niet om! En ik ben, zoals je ziet ook weer begonnen met schrijven.  En ja, echt, ik heb me ingeschreven voor pianoles.

Dus, ik begin met dromen… en ga dansen op het zonlicht… maar dan wel op het LICHT van mijn Vader…

Wil je ook leren ontdekken welke talenten jij hebt en waar jij blij van wordt? 

Wil je meer weten over mij en wat ik doe in mijn praktijk?

Klik dan HIER en ik vertel je er graag meer over. 

Wie weet ontmoeten wij elkaar wel binnenkort en ga jij ook jouw vleugels spreiden en vliegen!

Liefs, Mariska

ps. Dit prachtige lied is geschreven door Songbirds of Passage. Nieuwsgierig? Klik HIER om hem te beluisteren.